Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Hoe SNS het vertrouwen van de gewone Nederlander terugwon.

Terug

Merkcampagne - Effie Awards 2016 - brons

Hoe SNS het vertrouwen van de gewone Nederlander terugwon.

Effie bekroning

brons

2016

Opdrachtgever

SNS

Bureau('s)

FHV BBDO
Vizeum (Media)
COOPR (PR)
VBAT

Samenvatting

Na de staatsovername in 2013 komt het bestaansrecht van SNS ter discussie te staan. Het vertrouwen is ver te zoeken. Het is erop of eronder, en dus gaat het roer om. SNS bewijst dat bankieren anders kan. Door niet boven maar tussen de mensen te staan. Met proposities die bankgewoonten doorbreken en concreet voordeel bieden voor de consument. De campagne raakt de juiste snaar. Steeds meer mensen zien SNS als een bank waar ze hun geldzaken willen onderbrengen. Het vertrouwen is teruggewonnen. En dat vindt SNS eigenlijk heel normaal.

Juryrapport

De vierde bank van Nederland positioneert zich als bank die heel dicht bij de klant staat. Dat lijkt een onmogelijke opgave, SNS komt van heel ver. ‘Bankieren kan een stuk normaler’, het is een boodschap waarmee je je zo kort na de crisis (en met een negatieve perceptie bij de consument) op glad ijs begeeft, zeker als je die boodschap betrekt op de ‘gewone’ basisdienstverlening. Tegelijkertijd is dit ook de kracht van de case, mede omdat zeer gericht geacteerd is op dit klantinzicht. Met een traditionele middelmix, dat wel, maar daar is niks mis mee als het werkt. En dat doet het.

Het is een mooie ronde, overtuigend en consistent uitgevoerde campagne. De strategie klopt als een bus, en de keuze voor Bennie Jolink als drager van de campagne pakt goed uit. Wel een kleine kanttekening over de inzending: bij de doelstelling absolute cijfers noemen en bij de resultaten percentages, dat is niet handig. Verder blijft onduidelijk hoeveel leads aan het einde van de funnel verzilverd zijn, oftewel: wat is het markteffect? Maar de strakke strategie, de gedurfde creatie en het goede resultaat op de communicatiedoelstellingen rechtvaardigen een bronzen Effie.

Overtuigend en effectief dankzij het sterke klantinzicht en de strakke strategie.

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?