Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Ieder kind een veilig en liefdevol thuis

Terug

Maatschappelijk - Effie Awards 2020

Ieder kind een veilig en liefdevol thuis

Opdrachtgever

Stichting Het Vergeten Kind

Bureau('s)

Gardeners
Happy Leads
Mindshare

Samenvatting

Titel

Ieder kind een veilig en liefdevol thuis.

 

Uitdaging

Het taboe doorbreken door de problematiek van de ruim 100.000 kinderen in Nederland die opgroeien in multiprobleemgezinnen zichtbaar en bekend te maken. Verbetering van de jeugdzorg moet op de maatschappelijke agenda komen.

 

Inzicht 

We praten niet over de kinderen, maar geven ze zelf een stem. De ‘coming-out’ van de Vergeten Kinderen zelf haalt de problematiek uit de schaamte. De meest effectieve manier om het probleem te agenderen.

 

Idee

We laten de jeugdzorg zien vanuit het perspectief van het kind. Samen met de Unforgettables, de jongerenraad van Het Vergeten Kind, krijgen we inzicht in de thema’s die het meest urgent zijn. Dat zijn de thema’s van de publiekscampagnes.

 

Resultaat

Bekendheid met de problematiek stijgt van 22% naar 38%. Awareness stijgt van 37% naar 53%. 165.961 mensen ondertekenden de petities en verbeteringen in de jeugdzorg worden doorgevoerd.

 

Waarom is de case Effie-waardig?

Met een campagne die de kinderen zelf een stem geeft, slaagt Stichting Het Vergeten Kind erin het taboe rond de problematiek te doorbreken. Bekendheid met de inhoud van de problematiek stijgt van 22% naar 38%. Awareness stijgt van 37% naar 53%. Het Vergeten kind staat op de maatschappelijke agenda. In totaal hebben 165.961 mensen de petities getekend en de Unforgettables zijn in gesprek met VWS, gemeenten en de jeugdzorg. Het mooiste resultaat is dat belangrijke verbeteringen in de jeugdzorg, zoals het stoppen van doorverhuizen, al in gang zijn gezet.

Juryrapport

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?