Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Moestuintjes, een groeiend succes

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2016 - goud

Moestuintjes, een groeiend succes

Effie bekroning

goud

2016

Opdrachtgever

Ahold Delhaize

Bureau('s)

TBWA\NEBOKO

Samenvatting

Gewaagd, origineel, vernieuwend en effectief. Keuze voor daadwerkelijke waardeverhoging en niet voor prijs. De invalshoek die relevant inspeelt op de tijdsgeest. De laagdrempelige campagne die met speels gemak kinderen, ouders en grootouders activeert. Het educatieve karakter leert kinderen over zorg voor vers én genereert impact op koopgedrag. Naast 1% marktaandeelstijging, de allerhoogste score ooit in herkenning en waardering van alle spaaracties. Slimme vertaling van inzichten, originele creatie en een echt uniek premium. ‘Albert Heijn zorgt goed voor zijn klanten, zowel groot als klein’, zoals een klant het mooi verwoordde.

Juryrapport

En weer doet Albert Heijn het: een giga-campagne op touw zetten waaraan niet alleen alles klopt, maar die ook nog eens getuigt van de durf om voor de muziek uit te lopen. Een supermarkt die een geheel zelf bedacht en zelf ontwikkeld premium inzet met een grote maatschappelijke en educatieve betekenis, dat is nooit eerder vertoond. En dan in deze omvang (ruim 44 miljoen moestuintjes in vier weken).

Deze eerste Moestuintjes-actie moet een spannend beslissingstraject hebben gekend waar marketeers nachten van wakker hebben gelegen. Het is een zeer gedurfde spaaractie, die, om zo te zeggen, heel wat voeten in de aarde gehad zal hebben. (Sterk dat in de case leerpunten voor een nog betere vervolgactie zijn genoemd!)

Albert Heijn toont zich niet alleen in cijfers de marktleider, maar in een campagne die inzet op het activeren van kinderen in een educatief domein, ook mentaal. De supermarkt neemt het voortouw in het creëren van kennis over eten en de groei van producten. Het inzicht en de strategie zijn ijzersterk, de doorvertaling tot op de winkelvloer tot in de puntjes verzorgd. Er is op meerdere fronten beweging gecreëerd, passend in de tijdgeest: een slim partnership, activatie op scholen. De (gepercipieerde) waarde van het moestuintje is gecreëerd door de communicatiecampagne, het is een sprankelende case. Last but not least: het resultaat is uitstekend, de campagne heeft dwars door alle doelgroepen heen een enorm effect gehad. Tijd om te oogsten: goud.

IJzersterk inzicht, zeer gedurfde actie, prima resultaat: een nieuwe benchmark.

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?