Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Open je wereld

Terug

Maatschappelijk - Effie Awards 2020

Open je wereld

Opdrachtgever

Jeugdzorg Nederland

Bureau('s)

DEARDAN & Friends
BIJL PR

Samenvatting

2A. Meer dan 22.000 kinderen hebben jouw hulp nodig! Open je wereld.nu.

Elk kind moet zo thuis mogelijk opgroeien. Om meer kinderen meer kansen te geven, zijn jaarlijks zijn 3.500 nieuwe pleegouders nodig. Pleegzorg Nederland start daarom een landelijke bewustwordingscampagne.

2B. Uitdaging

Pleegzorg Nederland wil meer mensen met een 'open mind' laten nadenken over pleegouderschap. Ook wil Pleegzorg Nederland de dalende trend van het aantal aanmeldingen voor pleegouders kantelen.

2C. Inzicht

Als we het woord pleegzorg in eerste instantie vermijden, omzeilen we blokkades bij de doelgroep en kunnen we meer mensen, meer achtergronden en meer beweegredenen positief en herkenbaar aanspreken. 

2D. Idee

'Open je wereld' roept alle soorten mensen op om hun wereld te delen. Het laat op positieve wijze de diversiteit van de wereld van pleegzorg zien en spreekt laagdrempelige motivaties om pleegouder te worden aan.

2E. Resultaat

38.235 mensen deden een interessetest, waarvan 7.018 mensen zich registreerden voor een e-mailserie. Dat leidde uiteindelijk tot 2.389 eerste aanmeldingen voor pleegouderschap in 9 weken.

2F. Waarom is de case Effie-waardig

De hele wereld van pleegzorg omarmde de campagne: pleegouders, pleegkinderen, ouders, pleegzorgprofessionals en gemeenten. Daardoor werden alle doelstellingen van de campagne gerealiseerd: meer positieve media-aandacht, grotere bekendheid, meer interesse en meer regionale samenwerking voor de werving van pleegouders. Via Open je wereld realiseerde Pleegzorg Nederland 35% van het totaal eerste aanmeldingen in 2019 in slechts 9 weken en werd voor het eerst in jaren de negatieve trend van een dalend aantal eerste aanmeldingen omgebogen. 

Juryrapport

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?