Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Prominent 2015-2016: van sta op hulpmiddel naar relaxmoment

Terug

Gedragscampagne lang - Effie Awards 2016 - brons

Prominent 2015-2016: van sta op hulpmiddel naar relaxmoment

Effie bekroning

brons

2016

Opdrachtgever

Prominent

Bureau('s)

Selmore

Samenvatting

In een krappe twee jaar de perceptie van een categorie veranderen, ga daar maar eens aan staan! Toch is het in het geval van Prominent gelukt. Het merk is opnieuw gepositioneerd en de aantrekkelijkheid en sales van het merk zijn sterk verbeterd. Door communicatiekeuzes tot in de kleinste details door te voeren en door echt te durven kiezen. Zo is de keuze voor een stoel van Prominent in minder dan 2 jaar tijd veranderd van een stoel omdat het moet, naar een stoel die je wilt hebben. Designed to relax.

Juryrapport

De herpositionering van de sta-op stoel van Prominent is een succesvolle operatie geweest, mede ondersteund door de vernieuwing van de Prominent-formule. Anders gezegd: de overall koerswijziging van Prominent wordt als het ware verzilverd door de zeer geslaagde herpositionering van de sta-op stoel tot relaxstoel.

De ambitie in de doelstelling lijkt misschien niet al te hoog, maar gezien de prijs van de stoel is dat toch een stevige opgave. De strategie is wat minder verrassend - wat is nu de primaire doelgroep, toch alle 50-plussers? - maar de stap van doelstelling naar idee is erg goed en de creatie overtuigt, zeker in dit segment van de meubelmarkt. In de middelenmix, hoe traditioneel ook, is er duidelijk sprake van een trendbreuk: tv en pre-rolls ok√©, maar de co-creatie met libelle, de relaxlounges in wellnesscentra en de samenwerking met designers, dat zijn richtingen die passen bij de gewenste verjonging. En het heeft gewerkt, zo tonen de resultaten aan: de stoel is uit de tell-sell-categorie getild en de effecten in bijvoorbeeld penetratie en omzet binnen de ‘jonge’ doelgroep 50-59 jaar zijn prima.

Succesvolle herpositionering, effectief ondersteund door communicatie.

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?