Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Sterk met Campina

Terug

Merkcampagne - Effie Awards 2016 - brons

Sterk met Campina

Effie bekroning

brons

2016

Opdrachtgever

Friesland Campina

Bureau('s)

TBWA\NEBOKO

Samenvatting

Campina keert het tij in de zuivelmarkt. Met de disruptieve merkcampagne Sterk met Campina vindt het merk de weg naar groei door Nederland krachtig en fit te maken. In plaats van calcium voor de botten van kinderen en ouderen, zijn proteïnen voor spieren het bewijs. De nieuwe boodschap werd lichtvoetig gericht op de 9 miljoen sportende Nederlanders. De juiste ambassadeurs en events maken de verbinding met sport geloofwaardig. De campagne verandert perceptie én gedrag: Campina zuivel past nu bij een gezond, sportief leven en Campina’s marktaandeel en volume groeien weer.

Juryrapport

Een prachtige case met sterke sponsoring-activatie die een mooie effectiviteit toont. Vanuit de strategie om proteïne uit zuivel centraal te zetten is de link gemaakt met sporters en niet andersom, zoals we wel vaak zien. Een nieuwe benefit opvoeren is knap in een vastzittende zuivelmarkt. Hoewel sporters vaker opgevoerd worden in campagnes, is met name boerenzoon Epke Zonderland goed ‘on topic’. Hij en Dafne Schippers zijn ingezet voor de inhoud en niet alleen voor aandacht. Het gaat Campina ook niet om bijvoorbeeld het winnen van extra schapruimte, dit is een campagne op het merk. Mooi inzicht dus, prima multimediaal vertaald naar 9 miljoen recreatieve sporters, al is de creatie niet bijzonder en ontbeert de uitvoering de wauw-factor. Maar het werkt, zo blijkt.

De vraag is wel of de impact op het merk blijvend is. Zijn het niet vooral Dafne en Epke die de set-up naar het merk in de aanloop naar de Olympische Spelen hebben geboost? In de creatieve vertaling is optimaal gebruik gemaakt van de verwachting van Olympisch goud, maar beklijft de proteïne-boodschap nu de Spelen voorbij zijn? De campagne is een veelbelovende start van een in potentie krachtige merkcase die wellicht op de lange termijn voor goud kan gaan.

Veelbelovende start in merkbouw, effectief doorvertaald, knappe executie.

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?