Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

WE x Nina

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2017 - brons

WE x Nina

Effie bekroning

brons

2017

Opdrachtgever

WE Fashion

Bureau('s)

Endemol Shine Nederland
RTL Nederland

Samenvatting

Een nog niet eerder vertoonde natuurlijke en diepe verwevenheid tussen fictie en werkelijkheid in combinatie met fantastische resultaten maakt deze case uniek in het Nederlandse medialandschap. Een volledig geïntegreerde 360 interactieve marketingcampagne tussen WE Fashion, RTL en EndemolShine met in de hoofdrol Nina Sanders en GTST als centraal platform.


 

Juryrapport

Dit is branded content in optima forma. In de lastige kledingmarkt is de uitvoering van deze samenwerking van WE Fashion met GTST/RTL en stijlicoon Nina vernieuwend en gedurfd. De vermenging van merkcommunicatie in de verhaallijn van de populaire televisieserie blijkt uiterst effectief. De 360 graden-aanpak van WE is perfect getarget op de doelgroep. Strategie, creatie, de inzet van middelen, het is allemaal heel doordacht en geïntegreerd gebeurd. De executie is in alle opzichten sterk. De fashion show die zowel op televisie als live plaatsvindt, met daarna directe online verkoop..., prima timing, heel slim.

 

In vijf weken tijd is een substantieel commercieel resultaat geboekt, hoewel de cijfers hier en daar wat onduidelijk zijn gebracht en de communicatiedoelstellingen niet zo enorm ambitieus zijn. Jammer dat er wat context ontbreekt over de kledingmarkt in de kerstperiode en over concurrenten die rond deze actieperiode van de markt verdwenen zijn. Meer uitleg had de geleverde prestatie wellicht nog beter in perspectief kunnen zetten. Niettemin zijn de commerciële resultaten erg goed: het marktaandeel van WE Women is in het laatste kwartaal van 2016 beduidend meer gestegen dan in het jaar ervoor. En de conversiecijfers tonen aan dat dit vooral aan het kortetermijneffect van de campagne te danken is. Een next level in branded content-samenwerking.

 

Prachtige branded content-campagne, slim geïntegreerd en zeer effectief

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?