Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Nieuwsbericht

Terug 17 mei 2017

Inzending EFFIE awards 2017 start VANDAAG!

17 mei 2017 . Inzending EFFIE awards 2017 start VANDAAG!

AMSTERDAM – Vandaag wordt het nieuwe Effie Seizoen 2017 officieel ingeluid met een openingsborrel in Het Concertgebouw. Dit betekent dat inzenders hun cases weer kunnen uploaden om in 2017 kans te maken op een Effie Award. Nieuw dit jaar is dat de Effie Awards naast de Gouden, Zilveren en Bronzen Effies de LEFfie introduceert. Naast de introductie van de LEFfie voert de Effie Awards een wijziging door van de campagnelooptijd binnen de categorieën Gedragscampagnes Kort en Gedragscampagnes Lang.

Om innovatie in de reclamewereld te belonen, introduceerde de Effie Awards vorig jaar de Effie Titanium. Op basis van de evaluatie is besloten om deze prijs niet meer uit te rijken. Daarom wordt dit jaar de LEFfie geïntroduceerd, een onafhankelijke prijs die los staat van de Gouden, Zilveren en Bronzen Effies. Het is een aanmoedigingsprijs voor vernieuwing en heeft zijn eigen criteria. De Effie Organisatie wil bureaus die het reclamevak vooruithelpen door te ontdekken en experimenteren belonen met deze nieuwe innovatieprijs. De hoofdjury beslist welke case in aanmerking komt voor de LEFfie en zal vooral kijken naar vooruitgang in het vakgebied, een duidelijke rol van innovatie en gebruik van nieuwe technologieën.

 

Vorig jaar is de categorie Gedragscampagnes in tweeën gesplitst, om campagnes met langetermijneffecten van kortlopende campagnes te scheiden. Het is gebleken dat deze splitsing tot twee onevenredige categorieën leidde qua inzendingen. De looptijd van de categorie Gedragscampagnes Kort is daarom aangepast naar maximaal 4 maanden. In de categorie Gedragscampagnes Lang moeten de campagnes een looptijd hebben van langer dan 4 maanden.

 

Vanaf vandaag is de inschrijving voor de Effie Awards geopend. De cases dienen uiterlijk 8 september bij de Effie Organisatie binnen te zijn. Let wel op, er zijn drie deadlines en hoe eerder de case wordt ingezonden, hoe voordeliger. Meer weten over de Effie Awards? Kijk op www.effie.nl.

 

De uitreiking van de Effie Awards vindt plaats op 31 oktober a.s. in Het Concertgebouw te Amsterdam.

 

 

 

 

Terug

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?