Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

BEN Van weinig relevant meer (2014) naar zelfbewust van nu (2017).

Terug

Gedragscampagne lang - Effie Awards 2017 - brons

BEN Van weinig relevant meer (2014) naar zelfbewust van nu (2017).

Effie bekroning

brons

2017

Opdrachtgever

Ben

Bureau('s)

Red Urban B.V./ ETCETERA B.V.
Databay
DPPLR
Initiative
Holy Fools

Samenvatting

Ben was weinig relevant meer in 2014.

Ben moest een budgetspeler worden van T-Mobile, maar het sympathieke behouden. Dus keken we naar wat nu speelt, irriteert en zelfbewuste mensen echt blij maakt. Ben relativeert zichzelf in de telecomgekte en roept iedereen op om dichtbij zichzelf te blijven. Ben jezelf. Ben verwondert, speelt en experimenteert met nieuwe inzichten, tools en technieken. Ben roept veel herkenning op, is niet meer van vroeger, maar van nu.

Ben is in 2 jaar tijd bijna 2 keer zo groot geworden.

Juryrapport

Ben is een iconisch oermerk. Behoorlijk verstoft na de overname door T-Mobile, maar nog altijd met sterke merkwaarden. Die erfenis ben je niet zomaar kwijt. Tegelijkertijd lag er een lastige opgave van het moederbedrijf: Ben moest een budgetspeler worden. Hoe behoud je in dat prijsvechters-Umfeld de sympathieke merkwaarden?

 

Productonderscheid is er amper, dit win je op de kracht van het inzicht en de vertaling naar strategie en creatie, wat uitstekend en verfrissend is gedaan: waarom zou je altijd het nieuwste van het nieuwste willen en je doen en laten ondergeschikt maken aan de mobiele telefoon? Voor zo’n koers is lef nodig: je wilt abonnementen verkopen, maar zegt: overdrijf niet. Consuminderen in de telco-sector, dat is een nieuw geluid! Ben heeft die mentaliteit tot leven gebracht in een sterke campagne. En dat verschaft het merk een nieuw imago.

 

Dit is een echte gedragscampagne waarin communicatie het verschil heeft gemaakt. Dat is op te maken uit de grote hoeveelheid cijfers en toelichtingen die zijn gegeven (die overigens niet allemaal goed te beoordelen zijn). De resultaten op communicatie laten een forse stijging op spontane bekendheid en merkoverweging zien, met als gevolg dat het aantal Ben-klanten in de campagneperiode meer dan verdubbeld is.

 

Sterk inzicht, uitstekend creatief vertaald, doorslaggevende rol communicatie

 

 

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?