Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Het mooiste cadeau voor je mama maak je zelf met NIVEA

Terug

Gedragscampagne kort - Effie Awards 2017 - brons

Het mooiste cadeau voor je mama maak je zelf met NIVEA

Effie bekroning

brons

2017

Opdrachtgever

Beiersdorf

Bureau('s)

FCB Amsterdam
MEC Global

Samenvatting

NIVEA laat zien dat een klein creatief idee zeer effectief kan zijn. NIVEA wilde dit jaar met Moederdag emotionele waarde toevoegen, in plaats van de gebruikelijke prijs promotie in te zetten. Het idee was om een blanco NIVEA Silk Mousse fles, exclusief te koop bij Kruidvat, door kinderen te laten versieren voor Moederdag. De focus van de activatie lag volledig op het maximaliseren van mediawaarde. De activatie heeft alle verkoopcijfers overtroffen en NIVEA werd marktleider in categorie doucheproducten. Het mooiste cadeau voor je moeder maak je tenslotte zelf met NIVEA.  

Juryrapport

Een sympathieke moederdagactie: Nivea Silk Mousse in een ‘knutselverpakking’ waarop kinderen creatief los konden gaan. Het strategisch inzicht is simpel, maar helder: de leukste cadeaus zijn zelfgemaakte cadeaus. Nu eens geen prijskorting, maar waarde toevoegen aan moederdag, met een geslaagde koppeling op het product. Misschien niet heel origineel, maar wel op een leuke en effectieve manier uitgevoerd (hoewel het volume van 30.000 nu ook weer niet heel veel is). Dit soort merken zijn vaak gebonden aan het communicatiedictaat vanuit het moederbedrijf. Binnen die strakke marges is dit een verrassende en effectieve campagne.

 

Wat de case sterk maakt, is dat de commerciële resultaten niet aan prijskortingen te danken zijn, zoals in deze categorie meestal het geval is. Daar zat overigens een kleine onduidelijkheid: in de casebeschrijving staat dat de flessen voor het volle bedrag zijn verkocht, terwijl bleek dat Kruidvat (de keten die een grote rol heeft gepeeld in de activatie) de fles voor een euro minder heeft verkocht. Navraag bij Beiersdorf leerde dat dit een lokaal initiatief van een paar Kruidvat-vestigingen was (Gfk-cijfers bevestigen dat). Niettemin is duidelijk dat emotie en toegevoegde waarde in deze moederdag-campagne fors hebben bijgedragen aan het behalen van een overtuigend resultaat. Nivea is structureel de nummer één gebleven in 2017 door heel goed het momentum te pakken.

 

Sympathieke moederdagactie, slimme strategie, effectief uitgevoerd

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?