Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Nieuwsbericht

Terug 29 maart 2016

Effectief communicatie-onderzoek

29 maart 2016 . Effectief communicatie-onderzoek

Blog Bastian Baas (Motivaction) - 29 maart 2016, Amsterdam

Derde Effie Masterclass over effectief communicatieonderzoek

 

Door: Bastian Baas (Motvaction) - Bron: Adformatie

'In het reclamevak wordt het soms gezien als een moetje van de klant, anderen baseren hun hele strategie en creatieve idee erop; communicatie-onderzoek. Je kunt communicatie-onderzoek natuurlijk zien als een mogelijke showstopper voor jouw creatieve idee, óf je komt naar de derde Effie Masterclass om te zien hoe het je juist kan helpen. Je kunt een concept kapot onderzoeken, maar als je slim bent kan je onderzoek juist heel effectief inzetten.

We laten zien dat onderzoek aan de basis kan en heeft gestaan van vele succesvolle en effectieve campagnes die de doelgroep in het hart hebben geraakt. Daarnaast laten we de revue passeren hoe onderzoek ervoor heeft gezorgd dat geniale creatieve ideeën nóg veel beter werden en hoe de prestigieuze Effies Awards mede dankzij onderzoek werden opgeëist.

We staan niet alleen stil bij de verschillende typen onderzoek zoals insights generatie, conceptontwikkeling, concept pretesting, posttesting en campagnetracking en hun specifieke bijdrage in het proces, maar ook in het bijzonder welke beïnvloedingsstrategieën geschikt zijn voor welk soort campagne en communicatiedoelstelling. Wanneer zet je het meest effectief ‘attractiveness’ in of ‘social proof’ en welke doelgroepen worden overtuigd door ‘humor’ of juist door het gebruik van ‘authority’?

Deze derde Effie masterclass helpt je bij het vergroten van de effectiviteit van jouw volgende campagne en de kans van een Effie Award op je nachtkastje wordt weer een stuk groter.'

Bastian Baas, Sr. Strategy Consultant, Motivaction Research & Strategy

 

Over Effie

De Effie is de wereldwijde prijs voor effectieve communicatie die in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten wordt toegekend. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze veruit belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA (vereniging van communicatieadviesbureaus) en BVA (bond van adverteerders).
Meer informatie: www.effie.nl

http://www.facebook.com/effieawardsnl
http://www.twitter.com/effieawardsnl
#effieawardsnl @effieawardsnl

Voor meer informatie over Effie kunt u contact opnemen met:

Dick van der Lecq, Effie Stuurgroep, 06-54640565, e-mail:  DickL@etcetera.nl

Terug

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?