Wereldwijd de meest waardevolle award voor effectieve en bewezen marketingcommunicatie. Georganiseerd door de VIA & BVA

Nieuwsbericht

Terug 26 april 2016

Effie jury 2016 compleet, Tex Gunning Voorzitter

26 april 2016 . Effie jury 2016 compleet, Tex Gunning Voorzitter

Persbericht, 26 april Amstelveen

Voor de zestien vacatures in haar vakjury’s, ontving de Effie Organisatie bijna zestig aanmeldingen. De afgelopen weken hebben de Effie Stuurgroep en het VEA- en BVA-bestuur zich gebogen over de selectieprocedure. Hierbij is gekeken naar ervaring, profiel en branche van de kandidaten, maar ook naar de samenstelling van de bestaande jurygroepen. Met als einddoel een viertal first class vakjury’s met aantoonbare expertise in alle richtingen, ook in digital en e-commerce.

Tex Gunning (CEO TNT) is de opvolger van Ben Knapen, voorzitter van de hoofdjury. Deze bestaat uit de vier vakjuryvoorzitters en Mary Hoogerbrugge. Gunning: “Ik zie het als een enorme uitdaging om in een razendsnel veranderende wereld -vol vernieuwing en experiment- de effectiviteit van ons handelen dagelijks in de gaten te houden. Geweldig om hier in het Effie instituut een steentje aan bij te kunnen dragen”.

De nieuwe namen dit jaar binnen de vier vakjury’s zijn: Brieke Hillen (Wessanen), Bastian Baas (Motivaction), Karen de Loos (KIK Communicatie), Hans Middelhoek (USP Company), Johan van der Zanden (ING), Mark Appel (Exact Software), Nicole Freid (Hak), Hans Bauman (Roorda), Klaas Weima (Energize), Kees Kalk (Dawn), Andy Santegoeds (Metrixlab), Paul Woltering (Akzonobel), Birgit Blomberg (Unilever), Rik Heijmen (Kokoro), Randy van Essen (T-Mobile) en Margot Bouwman (J. Walter Thompson Amsterdam).

Bekijk de volledige samenstelling van de Effie Jury op: www.effie.nl/juryleden-proces

 

EINDE PERSBERICHT

Over Effie

De Effie is de wereldwijde prijs voor effectieve communicatie die in meer dan 30 landen verspreid over 5 continenten wordt toegekend. De Effie is eigendom van Effie Worldwide, Inc. gevestigd in New York (VS) en wordt sinds 1983 in Nederland uitgereikt. Inzenders voor de Effie moeten aantonen dat de communicatie een belangrijke of doorslaggevende rol heeft gespeeld bij het behalen van een buitengewoon marketingresultaat. Deze veruit belangrijkste communicatieprijs van Nederland wordt georganiseerd door de VEA (vereniging van communicatieadviesbureaus) en BVA (bond van adverteerders).

Voor meer informatie over Effie kunt u contact opnemen met:

Dick van de Lecq (Effie Stuurgroep): 020-5161000 of 06 - 54640565, e-mail: DickL@etcetera.nl

Irma van Os (VEA): 06 – 52523873, e-mail: irma@vea.nl

Terug

Sluit

Contactgegevens

T. 085 - 401 08 02

VIA kantoor
Weesperplein 4b
1018 XA Amsterdam

Sluit

Typen om te zoeken

Sluit

Ben jij je inloggegevens kwijt?